Programma Activiteiten 2020

 

 

Helaas is veel afgelast ivm Corona.

 

Hopelijk gaat Sail nog wel door?

 

Wij houden u op de hoogte!

 

 

11 t/m 16 augustus    Sail Amsterdam

SAIL 2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

We vertrekken dinsdagmorgen uit Langedijk en zijn zondag eind van de middag weer thuis.

Op 1 november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed  van Nederland. De aanmelding staat drie maanden open tot 1 februari 2020.

Criteria deelname SAIL:

Schepen dienen ingeschreven te staan in het Register Varend Erfgoed RVEN. Daarvoor moeten ze lid zijn van een Behoudsorganisatie die is aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland.

Het schip dient een meerwaarde te hebben als nautisch decor voor Sail, dus dient wel authentiek te zijn. Heeft u zich aangemeld bij SAIL Amsterdam, wilt u zich dan ook aub aanmelden bij de Langedijk Waterrijk. Zodat wij weten wie er mee gaan. 

Dus: als u zich wilt inschrijven, stuur dan ook een mailtje aan activiteiten@langedijkwaterrijk.nl

 

22 augustus                 Lichtjesavond

Schrijf in uw agenda, 4de zaterdag van augustus Lichtjesavond.

Het was een groot succes vorig jaar. Ook dit jaar verzamelen alle mooie versierde en verlichte boten bij Museum Broekerveiling aan de Lient en eindigen we weer bij het terras van het Museum, waar de prijsuitreiking zal plaats vinden.

  • Een deskundige jury zal uit de bonte vloot weer een terechte winnaar selecteren. Er zijn drie prijzen voor de mooiste boten, drie prijzen voor de actuele versierde boten en een prijs voor de mooiste jeugdboot. Donateurs varen gratis mee, niet donateurs betalen 5 euro, of worden donateur. Na inschrijving ontvangt u van ons een nummer voor uw vaartuig. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 16 augustus. Opgave HIER

 

3 oktober                     Schoonmaaktocht

Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we weer de schoonmaaktocht. Met een aantal schuiten en vrijwilligers gaan we de vaarwegen in Langedijk schoonmaken van zwerfvuil.

Iedereen kan mee, je hoeft geen schuit te hebben. Details volgen nog, inschrijven via de website. Opgave HIER

 

25 oktober                   Najaarstocht

Afsluiting van het vaarseizoen, met een mooi vaartochtje door Langedijk en weer een leuke activiteit…. Na afloop een gezellig samenzijn met een winterse maaltijd.

Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig.

Inschrijving via de website tot 18 oktober i.v.m. de maaltijd! Opgave HIER

 

Tenslotte zal ons jubileumboek worden gepresenteerd, naar verwachting halverwege 2020