Programma Activiteiten 2020

 

10 januari

 

Feestelijke jubileumavond voor donateurs.

Op 10 januari 2020 bestaat Stichting Langedijk Waterrijk 25 jaar.

Als start van ons jubileumjaar worden al onze donateurs uitgenodigd een toost uit te brengen en een gezellige informele avond met ons mee te beleven. Met een kort woordje, een spel en natuurlijk een drankje.

Datum 10 januari 2020, aanvang 20.00 uur

Plaats,  De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440, 1722 EJ Zuid-Scharwoude

 

5 april                       Opening vaarseizoen

Dit is de eerste varende activiteit van het seizoen. We gaan er weer een gezellige middag van maken.

Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig. We verzamelen om 13.00 uur bij Veldzorg in Broek op Langedijk. Inschrijven kan via de website tot en met 29 maart. Opgave HIER

 

17 mei                       Dagtocht

We hebben voor dit jaar een tocht met een leuke activiteit. Het plan moet nog verder uitgewerkt worden maar we houden jullie via de website op de hoogte. Opgave HIER

 

21 juni                       Sluis tot Sluis tijdens KOOLSAIL

Van 18 t/m 21 juni KOOLSAIL.

Sluis tot Sluis is een van de succesvolle activiteiten van Langedijk Waterrijk.

Samen met jullie willen wij er weer een prachtige dag van maken. De vele dorpsgenoten en mensen van buiten bezorgen we hiermee weer een leuke dag en we laten zien hoe mooi het dorp vanaf het water is. Voor de meeste mensen die meevaren is het een unieke ervaring.

Net als andere jaren kunnen we dit niet zonder vele vrijwilligers voor elkaar krijgen. Schippers met hun akkerschuiten, schepen en slepers, walkapiteins om de instappers te informeren en te begeleiden en niet te vergeten de coördinatoren. Om dit evenement tot een succes te maken vragen wij schippers en walkapiteins, die ons hierbij willen helpen, zich op te geven. Opgave HIER

We zien uw opgave voor dit evenement graag tegemoet.

 

11 t/m 16 augustus    Sail Amsterdam

SAIL 2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

We vertrekken dinsdagmorgen uit Langedijk en zijn zondag eind van de middag weer thuis.

Op 1 november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed  van Nederland. De aanmelding staat drie maanden open tot 1 februari 2020.

Criteria deelname SAIL:

Schepen dienen ingeschreven te staan in het Register Varend Erfgoed RVEN. Daarvoor moeten ze lid zijn van een Behoudsorganisatie die is aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland.

Het schip dient een meerwaarde te hebben als nautisch decor voor Sail, dus dient wel authentiek te zijn. Heeft u zich aangemeld bij SAIL Amsterdam, wilt u zich dan ook aub aanmelden bij de Langedijk Waterrijk. Zodat wij weten wie er mee gaan. 

Dus: als u zich wilt inschrijven, stuur dan ook een mailtje aan activiteiten@langedijkwaterrijk.nl

 

22 augustus                 Lichtjesavond

Schrijf in uw agenda, 4de zaterdag van augustus Lichtjesavond.

Het was een groot succes vorig jaar. Ook dit jaar verzamelen alle mooie versierde en verlichte boten bij Museum Broekerveiling aan de Lient en eindigen we weer bij het terras van het Museum, waar de prijsuitreiking zal plaats vinden.

  • Een deskundige jury zal uit de bonte vloot weer een terechte winnaar selecteren. Er zijn drie prijzen voor de mooiste boten, drie prijzen voor de actuele versierde boten en een prijs voor de mooiste jeugdboot. Donateurs varen gratis mee, niet donateurs betalen 5 euro, of worden donateur. Na inschrijving ontvangt u van ons een nummer voor uw vaartuig. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 16 augustus. Opgave HIER

 

3 oktober                     Schoonmaaktocht

Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we weer de schoonmaaktocht. Met een aantal schuiten en vrijwilligers gaan we de vaarwegen in Langedijk schoonmaken van zwerfvuil.

Iedereen kan mee, je hoeft geen schuit te hebben. Details volgen nog, inschrijven via de website. Opgave HIER

 

25 oktober                   Najaarstocht

Afsluiting van het vaarseizoen, met een mooi vaartochtje door Langedijk en weer een leuke activiteit…. Na afloop een gezellig samenzijn met een winterse maaltijd.

Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig.

Inschrijving via de website tot 18 oktober i.v.m. de maaltijd! Opgave HIER

 

Tenslotte zal ons jubileumboek worden gepresenteerd, naar verwachting halverwege 2020